Pagina de start Noutati Despre noi Mesajul presedintelui Chestionar Consiliu director Viitori membri Conferinta 2007 Links Contact

Despre noi


Asociatia pentru studiul pancreasului "Pancreas Club Cluj Romania" s-a nascut in Decembrie 2002, in urma Simpozionului cu participare internationala "Advances in Pancreatology" organizat de UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj (la care au participat Prof. Markus Buchler - Heideberg - si Prof. Manfred Singer - Mannheim -). Fondatorii erau inca de atunci membrii ai European Pancreatic Club (EPC) si International Association of Pancreatology (IAP).

Scopul asociatiei este reprezentat de strangerea legaturilor si promovarea schimbului de idei intre toti cei interesati de studiul pancreasului si a afectiunilor sale, pentru ameliorarea procesului de prevenire, diagnostic, tratament si dispensarizare al afectiunilor pancreatice.

S-a stabilit ca societatea sa aiba o intalnire anuala, in care sa se discute amanuntit subiecte din patologia pancreasului (mai amanuntit decat pot fi dezbatute la Congresele societatilor nationale pe specialitati) si la care sa se prezinte rezultate (clinice, experimentale) nepublicate si sa se discute cazuri deosebite.

Au urmat simpozioanele anuale (cu invitati din strainatate): 1. "Advances in diagnosis and treatment of pancreatic tumors" - 3 dec 2003; 2. "Chronic pancreatitis - new trends in diagnosis and treatment" - 8 dec 2004; 3. "Diabetul zaharat secundar afectiunilor pancreatice" - 6 dec 2005; 4. "Pancreatic exocrine insufficiency and gastrointestinal surgery" - 6 dec 2006.

Asociatia are personalitate juridica si este inscrisa in Registrul National al Asociatiilor si Fundatiilor la nr. 3695/A.

"Pancreas Club Cluj Romania" este acreditata de Colegiul Medicilor din Romania ca furnizor de Educatie Medicala Continua.

Asociatia este afiliata la European Pancreatic Club (EPC) si International Association of Pancreatology (IAP) si este promovata alaturi de celelalte asociatii de pancreatologie din lume de catre:

www.pancreasweb.com la pagina "Links", la capitolul "Societies/Associations"

www.joplink.net la pagina "Interesting links" la capitolul "Associations"

Membrii Pancreas Club Cluj Romania au posibilitatea sa devina si membrii EPC si IAP, conform protocolului de "triple membership" (vezi si pagina "Viitori membrii", si site-ul European Pancreatic www.e-p-c.org, pagina Membership).

Revista oficiala a Asociatiei este "Pancreatology".________________________________________________________________________________________________________________________________
Copyright © 2007 Pancreas Club Cluj Romania. Toate drepturile rezervate.