Pagina de start Noutati Despre noi Mesajul presedintelui Chestionar Consiliu director Viitori membri Conferinta 2007 Links Contact


Dragi colegi, membrii PCCR, suporteri si sponsori,Am placerea de a va spune “Bun venit !” pe web site-ul PCCR.

Asociatia pentru studiul pancreasului “Pancreas Club Cluj Romania” este societatea medicala care reprezinta pe toti acei profesionisti interesati de bolile pancreasului, afectiuni adesea severe, cu o mortalitate ridicata.

Scopul nostru este reprezentat de strangerea legaturilor si promovarea schimbului de idei intre toti cei interesati de studiul pancreasului si a afectiunilor sale in Romania, pentru ameliorarea procesului de prevenire, diagnostic, tratament si dispensarizare al bolilor pancreatice. Intentia noastra este de a realiza o componenta echilibrata a asociatiei, membrii facand parte atat din cercetarea fundamentala cat si din specialitatile clinice implicate (chirurgie, gastro-enterologie, endoscopie, imagistica diagnostica si interventionala, anestezie-terapie intensiva, metabolism si boli de nutritie, oncologie, psihologie etc), cu scopul de a dezvolta cercetarea in domeniul pancreatologiei, pregatind in acelasi timp noua generatie de profesionisti care vor impinge inainte granitele cunoasterii pancreasului si a afectiunilor sale.

Ce este de fapt PCCR? Pancreas Club Cluj Romania este, asa cum ii spune si numele, o asociatie. O asociatie poate fi definita ca un grup de persoane care se grupeaza avand un scop comun. PCCR este o societate medicala. Societatea este definita ca un grup de indivizi care au aceleasi scopuri, interese sau aceeasi profesie. Pentru PCCR, interesul este pancreasului, scopurile sunt numeroase, iar profesiile sunt numeroase si ele (inrudite sau nu). Aceste observatii pun in evidenta un element cheie al succesului pe care il intrevedem pentru PCCR: speram ca puterea asociatiei noastre sa fie data de diversitatea scopurilor si al specialitatilor implicate, care sa ramana unite prin interesul pentru pancreas, si care sa se reuneasca in continuare in fiecare an, cu scopul de a invata mai mult despre acest organ, prin asimilarea rezultatelor cercetarii. Stiinta in general, si medicina in particular, se schimba, evolueaza astazi intr-un ritm extrem de rapid. Costul echipamentelor si complexitatea studiilor care se desfasoara fac imposibila cercetarea fara o munca de echipa. In concluzie, comunitatea stiintifica medicala TREBUIE sa lucreze in asociatie pentru a invinge aceste greutati. PCCR doreste sa fie una din aceste asociatii.


Sorin T. Barbu MD PhD
Presedinte PCCR________________________________________________________________________________________________________________________________
Copyright © 2007 Pancreas Club Cluj Romania. Toate drepturile rezervate.